Werk vandaag aan je plezier

 

Kost je werk je veel energie ? Vraag je je af hoe je een optimale work-life balance vindt ? Of welke jobs bij jou passen ?  Welke kansen je kan benutten bij je huidige werkgever of op de arbeidsmarkt?  Of overweeg je een carrièreswitch en weet je niet goed hoe of wat ? Of droom je ervan een eigen onderneming op te starten ?    

Je werkleven heeft ongetwijfeld een groot aandeel in je leven, ongeacht welke job je uitoefent. Het is dan ook niet meer dan normaal om soms geconfronteerd te worden met twijfels of vragen over je huidige loopbaan of werkomgeving. In een wereld vol verandering staan we namelijk steeds meer onder druk om continu het beste uit onszelf te halen.

 

Ondervind je dat het tijd is om die ruggensteun te krijgen voor je carrièrepad?   Die steun om een job of functie te vinden die bij jou past.  Een job die jou energie geeft en jou doet groeien. Je wenst te achterhalen welke taken jou gelukkig maken en voldoening kunnen bieden. De positieve effecten ervan zou je het liefst ook willen voelen buiten je carrière.  

Loopbaanbegeleiding kan je hierbij helpen en kan tevens je leven veranderen want werk en leven zijn onafscheidelijk verbonden met elkaar!


Wat is loopbaanbegeleiding ?

Loopbaanbegeleiding ondersteunt werknemers, freelancers of ondernemers die willen weten welke jobs of taken het beste in hun bovenhalen en waar ze hun talenten en passies tenvolle kunnen inzetten.  Talent is namelijk het hebben van een unieke gave die zichtbaar wordt in elke activiteit die moeiteloos gaat en die je voldoening geeft. 

Ook jij kan je talentenpalet en passies ontdekken zodat je helder te zien krijgt waar je goed in bent.  Jouw unieke talenten en competenties opsporen doen we op basis van gesprekken, oefeningen en een professionele tool.  Je zelfkennis wordt hierbij helder en je externe triggers achterhaald die je je energie ontnemen wanneer je de neiging hebt onder druk of stress te staan.   Je versterkt hiermee jouw assertiviteit en leert grenzen en prioriteiten bepalen.  Impact maken tijdens interne of externe sollicitatiegesprekken, evaluatiemomenten of andere gesprekken on-the-job, wordt pure realiteit aangezien ook je communicatieskills en personal branding krachtig worden ontwikkeld tijdens de loopbaanbegeleiding.  

Je wordt met andere woorden volledig klaargestoomd om met je goedgevulde rugzak aan zelfkennis en zelfvertrouwen de arbeidsmarkt te exploreren en de jobs en sectoren te vinden die het best passen bij jouw talenten.  Je bent dan in staat de ‘job van je leven’ te bepalen die jou energie geeft en jou doet groeien als mens zowel op je werk als in je privé leven.

 

En wist je trouwens dat je bij het inzetten van je loopbaancheques 8 uur coaching kan krijgen voor €80!  Lees snel deze VDAB webpagina en achterhaal of je voldoet aan de vier voorwaarden.  Kan je geen beroep doen op loopbaancheques? Dan doe ik graag een voorstel op maat.

 

Zit je dus met vragen over je huidige loopbaan? Of wens je te weten komen welke droomjob op jou staat te wachten? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan zodat je situatie bespreekbaar wordt om samen je loopbaandoelen te bepalen.

 

 

Getuigenis

Nogmaals bedankt voor de loopbaangesprekken. Sinds drie weken ben ik aan het werk en beleef ik mijn droomjob.  Alles verloopt heel vlot in mijn nieuwe werkomgeving !  Daarnaast is mijn leven volledig veranderd in positieve zin en dat is er blijkaar ook aan te zien.  Bedankt hiervoor ! Yarrit

 

"Veerle is een zeer enthousiaste, energierijke dame die veel kennis heeft van zaken in het begeleiden van mensen die zich willen heroriënteren op professioneel vlak. Ze biedt een luisterend oor, kan situaties analyseren en concrete voorbeelden geven van hoe stressvolle en moeilijke situaties aan te pakken. Verder hanteert ze een duidelijk stappenplan dat je meer inzicht geeft in je eigen interesses en talenten en bijgevolg dus een grote hulp is bij het zoeken naar een professionele omgeving die je energie geeft. Dankzij Veerle haar ‘no-nonsense’ aanpak heb ik eindelijk een job gevonden waarin ik gelukkig kan zijn. Mijn job put me nu niet langer uit, maar geeft me terug energie. Dit heeft er bovendien ook voor gezorgd dat ik buiten het werk een veel aangenamer en gelukkiger persoon ben.Lies"

 

"Als je aan je loopbaan begint, dan begin je eigenlijk aan een soort van doolhof. Je maakt keuzes, links of rechts, voorruit of omkeren en elke keuze brengt je tot een nieuw uitzicht (of inzicht), een andere omgeving, een nieuwe uitdaging,...

Soms is het doolhof laag en heb je goed overzicht over het geheel, soms moet even op je tippen staan om over de muur te kunnen kijken. En soms loopt het plots mis. Dan loopt elke weg dood, is elk kruispunt te druk en lijken de muren eindeloos te klimmen, geen ladder hoog genoeg om ze te beklimmen. 'Ik wil hieruit!' is alles wat je dan nog kan denken. Nog niet zo lang geleden had ik dat zelfde gevoel en zag ik geen uitweg meer op professioneel vlak. Gelukkig zag ik tijdens mijn vluchtpoging net op tijd een uithangbord "loopbaanbegeleiding" en kwam ik bij Veerle terecht. Ze stelde me meteen op mijn gemak en overtuigde me dat ze me kon helpen, dat ze wat voor me kon betekenen. En of ze dat kon! Veerle is mijn GPS geweest. Ze liet me zien waar ik me op dat moment bevond, waar ik naartoe wilde en toonde me de mogelijke routes erheen. Ze heeft me op een professionele maar bovenal menselijke manier terug inzicht gegeven in mijn loopbaan (en eigenlijk ook een beetje in mijn privé-leven)  .Ik kan iedereen aanraden om loopbaanbegeleiding een kans te geven, om Veerle een kans te geven, maar vooral om jezelf terug kansen te geven. Want dat doet loopbaanbegeleiding: kansen geven als je ze zelf niet meer ziet. En Veerle is een krak om ze aan te wijzen voor jou! An"