Draag jij zorg voor jezelf als consultant?

 

Als consultant beschik je over een specifieke expertise of service in een bepaald vakgebied dat ontbrekend is in bedrijven en waarmee je hen tijdelijk ondersteunt. De manier waarop je jouw expertise aanbiedt kan zowel praktisch als strategisch of adviserend zijn, en je werkt je als een kameleon elke keer opnieuw razendsnel in in de problematiek of de business van je klant.  Ondanks het feit dat je voortdurend in intellectueel uitdagende situaties terechtkomt met hoge eisen en lange werkuren, lever je steeds projecten af met hoge impact voor de klant.   In deze wereld van consultancy ben je je trouwens als geen ander bewust dat, naast je grondige kennis en objectieve kijk, het onderhouden van klantenrelaties cruciaal is.   

In de praktijk blijkt het niet altijd even vanzelfsprekend te zijn om als service werker de samenwerking met de klant op dergelijke vlotte manier te doen verlopen zonder zichzelf hierbij te verliezen.  Elke consultancy opdracht vergt namelijk energie, een grote dosis inlevingsvermogen en flexibiliteit.  En alsof dat nog niet veeleisend genoeg is, kan deze situatie ook nog snel inhakken op het privéleven wanneer men geen dikke huid heeft. Werken als consultant kan dus ook een keerzijde vertonen.

 

Ben je één van de consultants die momenteel last ondervindt om de continue prestatiedruk en verwachtingen van je klanten te verwerken ?  Is elke nieuwe consultancy opdracht voor jou een (te) zware uitdaging ? Werk je vaak in moeizame omstandigheden?  Is het niet altijd duidelijk wat precies van jou verwacht wordt ? Ben je gefrustreerd omdat je jezelf dikwijls onderschat ? Is je work-life balance zoek ? Loopt de samenwerking met je klant soms wat stroef ? 

 

 

Wat is service coaching ?

In welke moeilijke en soms ook ondankbare omstandigheden je af en toe belandt, je hebt alleszins een stevige portie zelfkennis nodig. Deze zelfkennis is broodnodig om als consultant de verscheidenheid aan projecten aan te kunnen en al zeker om met gemak drukke situaties te beheren. 

Merk je daarentegen dat je je vaardigheden en eigenschappen niet (meer) kan thuisbrengen om met succes binnen de consultancy sector te kunnen werken, dan is begeleiding op maat geen overbodige luxe om je hierbij te ondersteunen.   

Ieder van ons beschikt over verschillende talenten en passies die met coaching in kaart kunnen worden gebracht.  Dit geldt ook voor jou als service werker of consultant.  Met behulp van een professionele tool verwerf je inzichten in je persoonlijk profiel en ontdek je je persoonlijke talenten en interne drive om de dingen beter en sneller te doen.  Je ontvangt dus je unieke talentenpalet die ik samen met jou ontrafel  door reflectie- en leermomenten in te lassen uit je eigen ervaringen in de consultancy wereld.   Pas je daarbij de concrete handvaten toe voor een gezonde wisselwerking in respectvolle communicatie, dan vind je uiteindelijk hét correcte antwoord om samenwerkingen te optimaliseren met je klanten en werkomgeving. Tijdens de sessies streef ik er dus naar dat je jezelf niet verliest en tegelijk de ander respecteert in zijn/haar nood.   Zo blijf jij je verder ontwikkelen als persoon zodat je als service werker doet waar je goed in bent conform aan de behoefte van je werkomgeving.

 

Ben je consultant en ben je bereid aan jezelf te werken en te bouwen aan het succes van jouw job ?  Neem dan hieronder contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.