STUDIEMETHODIEK

 

Tijdens je carrière op de schoolbanken word je uitgedaagd om complexe leerstof en uiteenlopende vakken te studeren.  Doelgericht en strategisch te werk gaan vormen dan de basis om een succesvolle student te zijn.  Maar wat als je ondervindt dat je zoveelste studiemethode tijdrovend of zelfs zinloos lijkt en jou nog steeds niet tot de beheersing van je leerstof brengt ? Wat als je moedeloos bent omdat je de ene studietip na de andere toepast en zelden tot een beter resultaat komt ?   Je verliest stilaan maar zeker de moed en je inzet vermindert. Hoogtijd dus om je studieaanpak onder de loep te nemen!

Leren leren is inderdaad niet voor elke student even gemakkelijk.  Er is niet zoiets als één perfecte studiemethode die voor elke student succes garandeert. Vaak blijkt dan ook niet de leerstof het probleem te zijn, ook al neemt deze toe en wordt deze steeds moeilijker.  Één van de oorzaken is het gebrek aan kennis van wat je goed kan.  Je sterktes, je vaardigheden, je drivers.  

 

Wat is studiemethodebegeleiding ?

Op basis van een bijzondere methode ga ik samen met jou op zoek naar je talenten en passies waardoor je een andere kijk krijgt op het leren en studeren.  De focus ligt hierbij op wat je kan en hoe je unieke combinaties van vaardigheden kan inzetten om beter en sneller te leren.  Je talenten en passies bepalen namelijk mee jouw studiemethode, de manier waarop je een planning maakt, je keuzes in taken en groepswerken en de communicatie met je leerkrachten of docenten.   Wanneer jouw talenten en passies in kaart zijn gebracht, komen de studiestrategieën aan bod die het beste bij jou aanleunen. Je wordt hierbij aangemoedigd een leerproces te hanteren waarin jij en je talenten centraal staan.  Daarnaast ontdek je welke mechanismen er dan nog precies bij jou tot stress leiden en hoe je grip kan krijgen op deze triggers zodat jij de volledige controle hebt over je studieleven en het plezier in studeren terugvindt. 

 

Studeren kan dus zeker fun zijn! Wil ook jij opnieuw een constructieve beleving voelen bij het leren? En ben je benieuwd welke studiemethode het best bij jou, je talenten en studiesituatie past ?  Neem hieronder dan contact met me op en verneem tijdens een kennismakingsgesprek hoe een individueel traject jou kan helpen.