STUDIEKEUZEBEGELEIDING

 

Ben je student en heb je geen idee welke studierichting te kiezen na de middelbare school? Ben je al aan hogere studies begonnen, maar blijkt het uiteindelijk toch niets voor jou te zijn?  En als alle studies  jou ‘leuk’ lijken, wat moet je dan ? Ontelbare studiemogelijkheden bieden zich (opnieuw) aan en je vraagt je af hoe je uit al deze opties een juiste keuze kan maken.  Met zoveel bronnen van informatie zie je het bos door de bomen niet meer en is het uiteindelijk niet meer dan normaal om nog meer twijfels te hebben en je moedeloos te voelen. Je loopt vast in plaats van in beweging te blijven om je passende studiekeuze te maken. Weet dat je er niet alleen voor staat bij deze serieuze uitdaging. 

 

Wat is studiekeuzebegeleiding ?

Studiekeuzebegeleiding helpt je bij het bepalen van een keuze die in lijn ligt met je werkelijke talenten en passies.  Een talent is namelijk een eigenschap dat je bij de geboorte hebt meegekregen en dat zich in je leven verder ontwikkelt.  Het betreft je natuurlijk vermogen om iets goed en snel te doen.  Passie is dan weer de energie die ervoor zorgt dat je voor iets gaat, het houdt je gemotiveerd.  

Aan de hand van een speciale methodiek zoeken we samen de antwoorden op de vragen: Wat doe ik graag? - Wat kan ik goed? - Waarvan krijg ik energie?  - Wat kost mij energie?.  Dit geeft jou een duidelijk beeld van wat je goed kan en graag doet.  Je krijgt de kans om stil te staan bij jezelf, je belangrijkste waarden, je unieke vaardigheden en interesses.  Alleen op die manier creëer je een handige kapstok om je talenten en passies te verzilveren en de studies te kiezen die het beste aansluiten bij jouw uniek profiel.  Je studiekeuze is dan stevig onderbouwd waarin je eigen sterktes en passies optimaal benut worden.

 

Ben je klaar om het beste uit jezelf te halen en richting te geven aan je zoektocht naar een weloverwogen studierichting?  Neem hieronder contact met me op zodat je tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan nagaan of je mijn extra duw in de goede richting wenst te gebruiken.

 

 

Getuigenis

Ik ben heel blij dat ik voor mijn zoon Louis beroep heb gedaan op je studiekeuzebegeleiding. Hij voelde zich ergens wel gesteund in wat hij wist en voelde, maar het was de twijfel die elke keer weer opdook.  En daarom was deze coaching een zeer interessante, bevrijdende oefening. In de eerste plaats voor Louis zelf die nood had aan deze gerichte begeleiding.  Hij houdt intussen rekening met zijn talenten en passies en vindt deze terug in de studies van Handelswetenschappen. Ook voor mij als mama was dit traject zeer interessant.  En alhoewel ik de ‘taal’ van deze coaching niet meteen kende waarin jij dit kaderde, had ik toch heel veel ‘aha’ herkenpunten die door jou in kaart zijn gebracht. Ik heb daarbij mogen inzien dat onze zoon een mooie mix is van mijn man en mezelf :-).  Hartelijk dank nog eens, het was een hele fijne ervaring. - Ilse (Mama van louis)